Outhenay - Albert-John Vervorst afbeeldingen

 
 
Pin It


Outhenay - Albert-John Vervorst

Prijs: 106 €

 

 

De prijs in inclusief BTW 6%, Exclusief verzendkosten

Outhenay is een oude benaming voor het Land van Altena :een historische landstreek en voormalige heerlijkheid in het noorden van Noord-Brabant. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Afgedamde Maas en de Boven-Merwede, in het westen door de Biesbosch en in het zuiden door de Bergsche Maas en in het zuidoosten door het Land van Heusden.
De naam Altena lijkt van topografische oorsprong te zijn. In een oorkonde uit 966 wordt gesproken over een hoeve in comitatu Testrebatensi super fluvio Huoltena, in het graafschap Teisterbant boven de rivier Huoltena, met als betekenis waarschijnlijk Hout-water. Vanaf 1198 vind men de vormen Holtena, Outhena, Authena, Houtena, Hautenay, Houtenna, Outhana, Othenay, Althena en AltenaDe zetel van de heren van Altena was het kasteel Altena te Almkerk, een vroeg middeleeuws mottekasteel dat volgens bodemonderzoek tot de negende eeuw terugging.
Aangezien het land van Altena in de middeleeuwen is ontstaan heeft het werk ook een middeleeuws karakter, het begint met een mystieke sfeer wat zou kunnen duiden op deze mysterieuze donkere tijd alsmede op de onontgonnendheid van het land van Altena. Daarna komt het Outhenay thema vertolkt door het tenor register wat staat voor de puurheid van de natuur in dit gebied. Hierna volgt het vlugge 6/8 gedeelte in een middeleeuwse kerktoonsoort (dorisch) na het cadens gedeelte, waarin de verschillende graven van Altena aan het woord zijn, volgt een fuga wederom in 6/8 en eidigt het werk zoals het begonnen is, in berusting en mystieke sferen….

Outhenay werd gecomponeerd in opdracht van `Altena Brass`

+316-41111215 - Telefonische bestellingen
WhatssApp

 


Productinformatie


Categorie: Bladmuziek HaFaBra